Dit is een demo-winkel. Een geplaatste bestelling zal niet worden verwerkt.

Art Deco

De Art Deco stijlbeweging was met name populair tussen de twee wereldoorlogen in: van 1920-1939. Art Deco is een mengelmoes van stijlen, vaak een reactie op de organische vormen van de Jugendstil. Art Deco is geïnspireerd op vele vroeg 20e eeuwse stijlen als expressionisme, kubisme, en modernisme.

Art Deco kent vele verschijningsvormen en heeft vele substijlen. Soms is Art Deco moeilijk te onderscheiden van late Art Nouveau. Soms is Art Deco echter heel strak en sober, denk bijvoorbeeld aan de Amsterdamse School.

In de winkel en webwinkel van Belle Chambre vind u bijvoorbeeld Art Deco meubelen die gekenmerkt worden door het gebruik van edele houtsoorten als wortelnoten, gebogen lijnen, en marmer. Marmeren bureausets zijn ook kenmerkend. Ook beelden van brons of keramiek op marmeren voet, veelal een gestileerde vrouwenfiguur of dier, zijn kenmerkend voor Art Deco en bij Belle Chambre te vinden.

Vanaf de jaren 60 werd Art Deco opnieuw populair. En ook tegenwoordig zijn er vele liefhebbers van deze stijl. Het is vaak verrassend hoe modern Art Deco meubels eruit kunnen zien en hoe goed Art Deco staat bij een modern interieur.

Er komen geen producten overeen met de selectie.